Sunday, August 7, 2011

..dah ke belum ?..

 Assalamualaikum to the Muslim readers and Good evening to my non-Muslim readers . Today is the 7th day of Ramadhan . Still going strong my dear :') . so today Dira nak cerita cerita lah sikit pasal raya ni :)) * baru puasa tujuh hari lah sayang..

  Okay , the thing is kita suka sangat mengahbis kan duit untuk bulan puasa nih . Pergi bazaar then beli macam2x . Am I right ? Beli macam2x tu takpe for BIG FAMILY . but ni kalau beli macam2x then tak habis . Membazir lah sayang . My family tak jejak kaki pun dekat bazaar this year . hehe.

  Secondly , you guys masak banyak2x . macam jamuan makan dah Dira tengok . but make sure the food habis okayy . Taknak membazir membazir nih hunny =)

  Yang ni mesti orang tahuu , beli baju raya . Aww , you guys dah beli ? Dira tempah baju kurung je . 3 pasang . cukup lah tu . bukan selalu pakai pun .

  Kuih raya mariii . Bulan2x puasa ni kuih raya lah nak difikirkan . Sama dengan Dira. Asyik fikir nak buat biskut apa kan ? Haha , buat yang simple2x je lahh . Dira rasa macam tak berbaloi je beli dekat luar tuh . By the way , harga dea mahal sangat lahh .

  So , you all dah hias2x rumah ke ? Dira tak . This year raya dekat kampung . Awh , miss my grandparents . My cousins , uncles and Aunties. So , mesti meriah sangat2x raya this year . Can't wait nak makan sate and rendang plus with ketupat !
 
Ingat2x yer , makan berpada-pada . Berhenti sebelum kenyang . nanti tak larat pulak gi tarawih kalau perut dah full . heheh

  okay readers , I better go now . mahu tolong masak2x . Selamat berbuka to all muslims . Assalamualaikum =) *don't forget to perform your Tarawih prayers .

No comments:

Post a Comment